A Cervus Hostel A és B OTP, K&H és MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely.


Képgaléria

Cervus Hostel "A" épülete
  

További képek >>


Cervus Hostel "B" épülete
  

További képek >>


Cervus Hostel "C" épülete
  

További képek >>

Szarvas
Szarvas az Alföldön, a Hármas-Körös holtágának bal partján fekszik. A város 150 kilométerre van Budapesttől, a 44-es számú főúton és vasúton érhető el.

Kétszáz éves diákváros. Népessége 18000 fő. A város a körösvölgyi természetvédelmi terület része. Különleges értéke a vizekhez kötődő ritka növény- és állatvilága. A város országos hírű nevezetessége a Pepi-kert néven ismert, 84 hektáros arborétum. A hatalmas parkot a 18.században építtette az olasz származású Bolza gróf.

A település határában 30 kilométer hosszúságban folyik a millió természeti élményt rejtő Körös. A térség nagy idegenforgalmi célterület. Kedvelt fürdő- és horgászhely. Az arborétumot a világ minden részéből látogatják.

Látnivalók:
Legnagyobb nevezetessége az Arborétum, melynek 82 hektáros területén 1600 fa- és cserjefaj található. A történelmi Magyarország közepét jelölő szélmalomhoz a Történelmi Emlékúton juthatunk el. A város központjában áll az 1812-ben épített Szent Klára-templom, az Árpád Szálló 1896-ból, a Tessedik-akácfa, a Ceres-kút, a Mittrovszky-kastély, az egykori Bárány-vendéglő és a Lengyel-palota. Az evangélikus Újtemplom 1895-96-ban épült. Népi emlékeket őriz a Szlovák tájház. Az Anna ligetben működik a volt Csáky-Benz kastélyban a Körös-Maros Nemzetik Park Igazgatósága és Bemutatóközpontja. Szarvas legrégibb templomát, az evangélikus Ótemplomot Tessedik Sámuel építette 1786-88 között. A Körös-parti Bolza-kastély 1810 körül épült. Lépcsősorán áll a capitoliumi farkas mérethű másolata. A folyóból kiemelkedik a Millenniumi Emlékszobor. Az Erzsébet ligetben áll a Ruzicskay Alkotóház. A Vajda Péter utcában látható Bajcsy-Zsilinszky Endre szülőháza. A város egyedülálló ipartörténeti műemléke az 1836-ban épült szárazmalom. A Tessedik Sámuel Múzeum falán láthatók az egykoron a szarvasi evangélikus főgimnáziumban tanult nagyságok emléktáblái. A háborús emlékművek közül kiemelkedik a II. világháború áldozatainak emlékére állítatott kegyeleti emlékmű.

Aktív üdülés:
Az aktív pihenésre vágyók is megtalálhatják a kedvükre való elfoglaltságot a városban. A Holt-Körös 29 km-es hosszával Magyarország ötödik legnagyobb állóvize, így a horgászatot kedvelők itt igazán hódolhatnak szenvedélyüknek. Két vadásztársaság is működik Szarvason. Elsősorban apróvadra (fácán, nyúl) vadászhatnak a vendégek a város határában, de nem ritka vad az őz sem. A Szarvasi Lovas Klub Egyesület három túraútvonalat jelölt ki, így lovon vagy hintón ülve gyönyörködhetnek a kirándulók a táj szépségében. Ha valaki a víz szerelmese, akkor a Katalin II-vel sétahajózhat a holtágon, megtekintheti a páratlan szépségű, Magyarországon egyedülálló mocsáriciprusokat, igénybe veheti a vízparton létesített strandokat, bérelhet kenukat, kajakokat a Kajak-Kenu Club Erzsébet ligeti telepén.

Linkek:
www.szarvas.hu